info@sangvatningsbutiken.se   +46 (0) 8 765 46 05

Kategorier

Menu

Om sängvätning

INNLEDNING

Sleeping tørr er et verdipapir som ikke er gitt for barn og voksne i alle familier. Sengevæting , også kjent som nattlig enurese , er ansett som en stat for barn som sengevætere etter fylte 5-6 år . Før da er det naturlig å urinere på seg selv .

Gjelder sengevæting barn i skolepliktig alder , kan dette også påvirke barnets sosiale liv , så overnatter hos venner eller andre ordninger kan oppleves smerte . Det er også de som lider av inkontinens døgnet rundt .

Sengevæting er en vanlig tilstand enn mange er klar over . Omtrent hvert tiende barn i skolealder lider av sengevæting .

Vi er her for å hjelpe familier som har problemer med sengevæting å finne de riktige verktøyene og behandling mot enuresen . Sängvätningsbutiken gir en oversikt over et utvalg av alarmen og hjelpemidler tilgjengelig på markedet i dag .

Hva skyldes Sengevæting hos barn ?

En vanlig forestilling er at sengevæting hos barn skyldes psykologiske årsaker , sosiale , familieforhold eller hendelser . Forskning tyder på at det er fysiske årsaker til sengevæting snarere enn psykologisk . Et barn kan imidlertid ha sosiale og psykiske problemer av enuresen .

Ved den såkalte sekundær inkontinens , når en tidligere tørr barn plutselig begynner å tisse igjen , en psykologisk årsak være bak en slik etter en traumatisk hendelse eller stress av noe slag. Det kan være forbundet med en skilsmisse , skolestart , endrede rutiner hvis foreldrene endret sin arbeidstid eller at barnet hadde et søsken . Men ofte vil barnet være så plutselig tørr igjen .

Det er ingen klare svar på hva de fysiske årsakene er . Oftest er årsaken ikke er noe fysisk feil , slik som misdannelser i nervesystemet , skade ved et uhell eller f.eks urinveisinfeksjoneller diabetes , men forsinket utvikling av blæretømming . Den refleks som tømmer blæren er ukontrollert hos spedbarn og deretter utvikle seg til å bli styrt styrt av viljen . Har evnen til å motstå urin haster leie eller reagere når blæren er full er ikke utviklet riktig, en " felinlärd " slag å måtte lære en ny atferd . Mange foreldre føler også at barn som sängväter sove veldig dypt , som barn ofte gjør hjemme hvor de føler seg trygge og slappe av.

Fravær eller forsinket utvikling av de reflekser som styrer tømming av blæren og søvndybdeer to teorier for hva som regnes som vanlige årsaker bak sengevæting . Det har også blitt funnet at barn som våt sengen har produsert en større mengde av urin om natten. Andre årsaker kan nervesystemet , nyrer , allergier , infeksjoner , ulykker , narkotika innflytelse . Det er vanlig å arve enurese familie .Hjälpmedelsinstitutet
Sjukvårsupplysningen
Vårdguiden
Svenska Enuresakademien
NIKOLA